Het ontstaan van louloúdi

In 2003 heb ik mijn eerste kledinglabel gelanceerd: Hip & Zo, een merk dat binnen een jaar in 4 verschillende landen werd verkocht en in 3 verschillende landen geproduceerd werd. Hierbij leverde we aan tientallen winkels in nederland onze collectie uit.

Door gezinsuitbreiding heb ik de stap om te investeren in het label niet doorgezet en ben ik mij gaan focussen op het gezin.

Een aantal jaar verder voelde ik dat het de juiste tijd was om weer op te starten, de start van het merk louloúdi werd een feit.

De ontwerper

Caroline van Lingen: 'Kleding, ontwerpen en vervaardigen loopt als een rode draad door mijn leven. Ik durf oprecht te zeggen dat ik mijn verkregen talent leef en dat ik de liefde voor mijn medemens en in het speciaal voor kinderen in alles wat ik te bieden heb tot uiting wil laat komen. Om iedereen het gevoel wil geven dat ze er mogen ZIJN'. 

Ik kon al breien en haken toen ik 4 jaar oud was. Op mijn 7e kreeg ik mijn eerste naaimachine en vanaf mijn 10e maakte ik het eerste kledingstuk voor mijzelf.

Het was een logische stap om na het voortgezet onderwijs naar de modevakschool te gaan. Op mijn 12e bleek dat mijn ruimtelijk inzicht één van mijn grootste talenten was en dit pas ik toe in het ontwikkelen van patronen. 

Door het voortschrijdende inzicht, de opgedane ervaring en kennis is met het label louloúdi gekozen voor duurzame lokale productie in ons eigen atelier. 

Waar wij voor staan

Louloúdi gelooft in ‘less is more’ en duurzame kwaliteit. We moeten minder en slimmer kopen en de levensduur verlengen. Dat is waar duurzaamheid echt om draait.

Onze unieke ontwerpen maken deel uit van een beperkte oplage en zijn gemaakt van pure en natuurlijke hoogwaardige organische materialen. Onze producten zijn ontworpen om tijdloos te zijn, met de bedoeling om generaties lang te worden doorgegeven - ons zogenaamde 'room-to-grow-principe'.

Kwaliteit en exclusiviteit

Bij louloúdi geloven we in langzame productie. Niet aan de lopende band, maar handgemaakt. Niet duizenden kilometers hiervandaan, maar in onze eigen studio in Nederland. We zijn trots op ons vak en onze talenten en delen dit graag met jou en je mini.

Alle producten van louloúdi worden met de hand gemaakt in onze studio. We werken de patronen geheel zelf uit en kopen de stoffen zelf in. Benieuwd hoe het hele productieproces in zijn werk gaat? Kom gerust eens langs in de studio, graag zelfs! We zijn trots op wat wij doen en dat laten we graag zien.